The Hawkie Crois


"You’ve got to find yourself alone in this world…"



Thank you.




Have you ever imagined, sitting on a hill alone and thinking about a person you lost? This is a short piece of recent music I made. No, it’s not dance/electronic stuff as usual. I just miss making tunes like this.



Recent project


And Track of The Year Goes To…

"Light Cycles" by ShockOne!

Yap! Salah satu masterpiece dari abang Karl Thomas aka ShockOne ini menjadi track yang sering gue puter di music library gue. IMO, track ini feeling-nya dapet, emosional banget, and somehow it gives you strength to rise and fight back against your enemy, entah itu musuh dalam diri lo sendiri atau orang lain yang nge-bully hidup dan impian lo. Gue bahkan rasanya pengen bikin video klipnya + jadi sutradaranya (huek). Di benak gue ada dua cerita:

  1. Seorang astronot yang sedang menjalani misi di luar angkasa. Semua berjalan baik sampai suatu ketika kapalnya mengalami efek Solar Blast yang tidak terduga. Dia pun berjuang untuk kembali ke planetnya. Mirip-mirip film Gravity gitu lah. Tapi sumfeh, ide ini kepikiran sebelum Gravity dirilis!
  2. Sebuah planet yang lagi adem ayem tiba-tiba diserang dari kaum planet lain. Mereka yang diserang, kalah di awal, namun perlahan tapi pasti mereka berhasil menekan musuh mereka dan akhirnya victorious! Nah kalo yang ini jadi keinget sama alurnya Ace Combat 6: Fires of Liberation.

Pokoknya track ini berasa punya banyak cerita dan pesan yang susah untuk dimuat dalam kata! You crafted it perfectly, Thomas!


100 Lagu & Musik Keren yang Masuk di Kuping Selama 2013

Ok vroh, postingan ini sebagai lanjutan dari postingan tahun lalu. Jadi untuk ke depannya gue mau beri rekomendasi lagu/musik setiap akhir tahun. Dan seperti pada aturan sebelumnya, kali ini gue hanya akan beri rekomendasi yang rilisan 2013 doang. Tapi kali ini jauh lebih banyak nih ketimbang taun kemarin dan genre-nya lebih beragam :D Sebenernya bisa lebih dari 100, tapi terlalu panjang hehe. In Alphabetical order, here we go!

  1. 30 Seconds to Mars - Conquistador
  2. 30 Seconds to Mars - Do or Die
  3. 65daysofstatic - Heat Death Infinity Splitter
  4. A Day to Remember - End of Me
  5. Alice in Chains - Low Ceiling
  6. Alter Bridge - Calm The FIre
  7. And So I Watch You from Afar - Young Brave Minds
  8. Arctic Monkeys - No. 1 Party Anthem
  9. Armin van Buuren - Beautiful Life
  10. Armin van Buuren - Intense
  11. Armin van Buuren - Reprise
  12. Asking Alexandria - The Road
  13. Avicii - Addicted to You
  14. Bastille - Bad Blood
  15. Bastille - Pompeii
  16. Bastille - The Draw
  17. Ben Babbitt - Long Journey Home (Solo)
  18. Bibio - Sycamore Silhouetting
  19. Boards of Canada - Reach for The Dead
  20. Brian Tyler - Assassin’s Creed IV Black Flag Main Theme
  21. Brian Tyler - On The Horizon
  22. Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart
  23. Britney Spears - Alien
  24. BT - Must Be The Love (with Arty & Nadia Ali)
  25. BT - Skylarking
  26. Camo & Krooked - Aurora (feat. Metrik)
  27. Capital Cities - Safe and Sound
  28. Celine Dion - Loved Me Back to Life
  29. Chris Christodoulou - Coalescence
  30. CHVRCHES - The Mother We Share
  31. Coldplay - Atlas
  32. Daft Punk - Contact
  33. Daughtry - Long Live Rock and Roll
  34. Eco - A Cry to The Moon
  35. Editors - A Ton of Love
  36. EF - Sun Grows Dim
  37. Emancipator - Minor Cause
  38. Feed Me - Ebb & Flow (feat. Tasha Baxter)
  39. Feed Me - Last Requests
  40. Franz Ferdinand - Love Illumination
  41. God is An Astronaut - Red Moon Lagoon
  42. Hadouken! - Bliss Out
  43. Hadouken! - The Comedown
  44. Hans Zimmer - Stopwatch/Into The Red
  45. Heatbeat - Game Over
  46. Imagine Dragons - Hear Me
  47. Imagine Dragons - Radioactive
  48. Jack Johnson - Ones and Zeros
  49. James Blunt - Postcards
  50. Jesu - Grey is The Colour
  51. Jimmy Eat World - Please Say No
  52. John Mayer - Badge and Gun
  53. Katy Perry - Spiritual
  54. Knife Party - EDM Death Machine
  55. KOAN Sound & Asa - Starlite
  56. Kings of Leon - Beautiful War
  57. Kings of Leon - Family Tree
  58. Kodaline - All I Want
  59. Le Castle Vania - Raise the Dead (feat. Cory Brandan)
  60. Lemâitre - Fiction
  61. Linkin Park - Castle of Glass (M. Shinoda Remix)
  62. Ludovico Einaudi - Discovery at Night
  63. M83 - Oblivion
  64. Madeon - Technicolor
  65. Marco Beltrami - Where To?
  66. Mark Sixma - Character
  67. Martyn Jackson - At The End of A Dream There is New Ideal
  68. Mat Zo - The Sky (feat. Linnea Schossow)
  69. Megadeth - Dance in The Rain
  70. Modestep - Saved The World
  71. nervous_testpilot - Holding Fire
  72. Nine Inch Nails - While I’m Still Here
  73. Owl City - Hey Anna
  74. Panic! At The Disco - Casual Affair
  75. Panic! At The Disco - This is Gospel
  76. Pearl Jam - Yellow Moon
  77. Placebo - Bosco
  78. Placebo - Hold On to Me
  79. Robbie Williams - Go Gentle
  80. Röyksopp - Running to The Sea
  81. Rudimental - Feel The Love (feat. John Newman)
  82. Rudimental - Waiting All Night (feat. Ella Eyre)
  83. Savant - Robin Hood
  84. Savant - Spacewolfe
  85. ShockOne - Light Cycles
  86. Sigur Rós - Ísjaki
  87. Siriusmo - Liu
  88. Skillet - Not Gonna Die
  89. Sleeping With Sirens - Déjà Vu
  90. Sub Focus - Eclipse
  91. Sub Focus - Twilight
  92. Swim Deep - Colour Your Ways
  93. The 1975 - The City
  94. The Devil Wears Prada - 8:18
  95. The National - Humiliation
  96. Uppermost - Revolution
  97. Uppermost - Love
  98. Vampire Weekend - Obvious Bicycle
  99. Washed Out - All I Know
  100. Zebrahead - I’m Just Here for the Free Beer


Today, I officialy become a member of LPU for a year ahead, something I’ve been dreaming for years :)



New track |




Just a little quick idea. Chilling stuff



129
To Tumblr, Love Pixel Union